Over Pepijn

Acteur

Pepijn Schoneveld studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Daarna speelde hij bij theatergezelschap Orkater, Suburbia, het M-Lab en in 14 De Musical over het leven van Johan Cruijff. Met zijn vertolking van de rol van Cor Coster werd hij genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Bijrol. Ook was hij op tv te zien in de serie Feuten, SpangaS, Kerstgezel.nl, Welkom Bij en Het Klokhuis. Verder zong en danste hij in de musical film Net Als In De Film en speelde hij een commando in de oorlogsfilm De Vuurlinie.

Bekijk hier de showreel van Pepijn.

Podcastmaker

Sinds 2016 maakt Pepijn zijn eigen podcast PepTalk. In die podcast praatte hij eerste met comedians en tijdens de Coronapandemie maakte hij de PepTalk serie Bellen met de Sterren. Daarna sprak hij iedere aflevering met een gast over een grote of kleine persoonlijke vraag. Mensen als Willie Wartaal, Arjen Lubach, Bas Heijne, Peter Pannekoek, Maxim Hartman, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Carice van Houten passeerden de revue. Vooral de aflevering met regisseur en goeie vriend Gijs de Lange, die tijdens het gesprek wist dat hij niet lang te leven had, kreeg veel aandacht omdat dit het laatste gesprek was die de twee voerden een week voor het overlijden van de Lange. In 2024 begon hij aan de PepTalk serie Over Macht, waarin hij het fenomeen macht met gasten als Bénédicte Ficq en Janine Abbring besprak.

Sinds 2024 maakt hij ook de wekelijkse podcast De Hete Brij met Alex Ploeg en Christine de Boer. In die podcast spreken de drie vrienden iedere week over een onderwerp waar ze het liefste omheen draaien.

Dagvoorzitter

Pepijn is te boeken als dagvoorzitter. Zo begeleide hij het congres van de Angst, Dwang en Fobie Stichting en sprak hij op de de patiëntendag van de vereniging Reuksmaakstoornis.nl.