Biografie

JRP_0563Pepijn Schoneveld (Twello, 8 februari 1985) is acteur, cabaretier en podcastmaker. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals Kamp Holland van Orkater (regie Gijs de Lange), Voor de gehoorzamen (regie Peter Blok), en de eind­examen­voorstelling Wust (regie Paul van der Laan en Diederik Ebbinge). In het voorjaar van 2010 speelde Pepijn zijn zelfgeschreven solo-voorstelling Alles moet weg en in 2012 was Pepijn finalist tijdens het Leids Cabaret Festival met zijn cabaretvoorstelling Reuf (regie Joost van Hezik). Daarna speelde hij in tv serie’s, films, toneelvoorstellingen en maakte hij zijn eigen cabaretshows, een internetserie Hehobros en zijn eigen podcast PepTalk.

Cabaret

In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow Meneer Jongetje (regie Jessica Borst) in premiere.  Met onder andere liederen van Jurrian van Dongen en Thomas Spijkerman. En in het seizoen 2015/1016 en 2016/2017 tourde Pepijn met zijn tweede cabaretshow Morgen klaart het op (regie Gijs de Lange). Wederom met liederen van Jurrian van Dongen en Peter van Rooijen. Op 2 februari 2017 ging zijn derde show Stante Pede in premiere in Kleine Bellevue in Amsterdam. Hij werd hierin bijgestaan door Raoul Heertje en Michiel de Regt.

Podcast PepTalk

PepTalk is een podcast waarin cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld praat met comedians, cabaretiers, kleinkunstenaars en andere mensen die hij bewondert, dus soms ook een wetenschapper. Pepijn praat met zijn collega’s, kennissen, vrienden en helden, probeert wat van ze te leren en geeft de luisteraar een beeld van de persoon achter de microfoon. PepTalk is aangesloten bij het bedrijf Dag en Nacht Media.
Abonneer gratis via iTunes of Stitcher.

Praten met Pepijn

Voor het Nederlands Filmfestival maakte Pepijn in 2014 en 2015 een internetserie Praten met Pepijn (regie Idse Grotenhuis), waar hij bekende Nederlanders zoals Gijs Scholten van Aschat, Jan Kooijman en Lieke van Lexmond op humoristische wijze interviewde.

Hehobros

Samen met zijn beste vriend Kevin Hassing maakte Pepijn twee seizoenen van de internet serie Hehobros (regie: Alber Jan van Rees en Jamille van Wijngaarden) voor de VPRO. Pepijn en Kevin schreven de serie zelf en gaat over hun vriendschap en hun leven. In seizoen 2019/2020 tourde ze samen door het land met hun zelfgeschreven voorstelling Hehobros On Tour, die uiteraard geïnspireerd was op de serie.

Toneel

Afgelopen jaren speelde Pepijn een hoofdrol in de Suburbia-voorstelling Momenten van geluk (regie Albert Lubbers), in De boot en het meisje (M-lab, regie Gijs de Lange) en afgelopen jaren tijdens het Festival Classique in de voorstelling Schateiland en Don Jan (regie Leopold Witte). In het seizoen 2014/2015 was hij te zien in de voorstelling Hans en Grietje (regie Leopold Witte) van Orkater en het Ballet Orkest. Ook nam hij de rol van Daniel Cornelissen over in de voorstelling Showponies van Alex Klaasen.

Televisie

Op televisie heeft Pepijn diverse gastrollen gespeeld waaronder Het Klokhuis (2008), Gooische Vrouwen (2009), Sorry Minister (2009), Single (2009), Docter Cheezy (2011), Moordvrouw (2011), Dini’s Dierenshop (2012) Charlie (2013) Het Klokhuis (2013). In de serie Feuten (2010) speelde Pepijn een van de  hoofdrollen, in 2011 was hij te zien in de NCRV-serie Mixed-up (regie Paula van der Oest en Idse Grotenhuis) en in 2014 in de jeugdserie Spangas. Ook is hij te zien als Kleine Teun in de laatste twee seizoenen van Dokter Deen. 

Film

Pepijn was ook te bewonderen in de succesvolle telefilm WIN/WIN (regie Jaap van Heusden) de korte film Corps Accord (regie Feike Santbergen), in Het Bombardement (regie Ate de Jong), de telefilm Bowy is binnen (regie Aniëlle Webster), de film De wederopstanding van een klootzak (regie Guido van Driel) en Weg van Jou (regie Jelle de Jonge) in de kinderserie Welkom in de Gouden Eeuw (regie Niek Barendsen) en in de film Spangas in Actie.

Stemmenwerk

Pepijn is de stem van Bunsen in de Nickelodeon serie Bunsen is een Beest en de stem van Muis is de serie Als je een muis een koekje geeft.