PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 10 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met zijn oud klasgenoten Yentl Schieman en Christine de Boer van het kleinkunstduo Yentl en de Boer. Yentl en Christine studeerde samen met Pepijn in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Nadat ze in 2013 het Amsterdamse Kleinkunst Festival wonnen en met het nummer Ik Heb Een Man Gekend in 2014 de Annie M.G. Schmidtprijs ging het hard. Ze traden op in tv-programma’s als Opium en RTL Late Night. Ze maakte drie cabaretshows waarvan er Ă©Ă©n genomineerd werd voor een Neerlands hoop en onlangs kwam hun derde cd Morph uit.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 9 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met cabaretier Martijn Kardol. Als eerste cabaretier ooit won hij in Ă©Ă©n theaterseizoen alle prijzen tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018. Hij maakt radiocolumns en is iedere week te zien met zijn rubriek Martijn Zegt Sorry bij RTL late Night met Twan Huys.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

Aflevering 8: Alex Ploeg

In aflevering 8 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met comedian Alex Ploeg. Alex is sinds 2014 lid van Comedytrain, won in 2016 de publieksprijs van Cameretten en is bekend van het programma Klikbeet. Pepijn en Alex praten altijd graag met elkaar en het gesprek vindt plaats net na de premiere van Alex eerste avondvullende show Ultimatum die lovend werd ontvangen.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 7 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met acteur Eelco Smits. Eelco speelt al jaren bij Toneelgroep Amsterdam en vroeg of hij in de podcast mocht omdat hij vindt dat acteurs ook veel bezig zijn met humor. Ze hebben een gesprek over het verschil tussen toneel en cabaret, hoe Eelco lichtheid zoekt in zware toneelstukken en over het optrekken van wenkbrauwen.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 6 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met stand-up comedian RenĂ© van Meurs. RenĂ© is sinds 2007 lid van Comedytrain, won in 2012 Cameretten en werd dit jaar genomineerd voor de Neerlands Hoop. De twee kennen elkaar sinds kort goed, dus werd het hoog tijd voor een gesprek over ‘grappen maken’, het etaleren van je onzekerheid en erectie uitdagingen.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 4 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met cabaretier Henry van Loon. Pepijn is een groot bewonderaar van het werk van Henry. Na 3 cabaretprogramma’s, honderden uren in comedyclub Toomler en een aantal rollen in films en op tv is hij een gevestigde naam. Samen met Pepijn praat hij over vingers, cabaret versus stand-up en de zin ‘je kan het wel, maar je doet het niet’.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 3 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met cabaretiĂšre en actrice Martine Sandifort. Ze vormde ooit een cabaretduo met Alex Klaasen en inmiddels met Remco Vrijdag. Ze leert kinderen over seksualiteit in de Dokter Corrie Show en is al jaren het vaste gezicht van het Klokhuis. Samen met Pepijn praat ze over de mannelijke cabaretwereld, als jezelf op het toneel staan, depressies en vragen ze zich af of niet iedereen in de cabaretwereld knettergek is.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 2 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met cabaretier en kleinkunstenaar Peter van Rooijen. Hij maakte twee cabaretprogramma’s, is singer-songwriter bij de succesvolle samenwerking Het Nieuwe Lied en maakt voorstellingen en televisie bij het theatergezelschap Circus Treurdier.

Pepijn en Peter, die elkaar kennen van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, praten over racisme, trots en het verschil tussen wie je bent op het toneel en in het echte leven. Natuurlijk ontbreekt het onderwerp kindsoldaten niet.

Lees meer

PepTalk - Podcast met Pepijn Schoneveld

In aflevering 1 van PepTalk praat Pepijn Schoneveld met cabaretier en schrijver Johan Fretz. Hij schreef twee boeken; Hart voor de Kunst en Fretz 2025, was tafelheer bij De Wereld Draait Door en maakte 2 cabaret shows met compagnon Marcel Harteveld. Hij schrijft columns in het Parool, is nu bezig met de opnamen van een cd en gaat een boek schrijven over zijn Surinaamse roots.

Een gesprek over Johan’s jeugd, die ene talkshow, preken in het cabaret en de loser proberen te zijn die je bent.

Lees meer