Biografie

Pepijn Schoneveld

Pepijn Schoneveld (Twello, 8 februari 1985) is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals Kamp Holland van Orkater (regie Gijs de Lange), Voor de gehoorzamen (regie Peter Blok), en de eind­examen­voorstelling Wust (regie Paul van der Laan en Diederik Ebbinge). In het voorjaar van 2010 speelde Pepijn zijn zelfgeschreven solo-voorstelling Alles moet weg en in 2012 was Pepijn finalist tijdens het Leids Cabaret Festival met zijn cabaretvoorstelling Reuf (regie Joost van Hezik).

Afgelopen jaren speelde Pepijn een hoofdrol in de Suburbia-voorstelling Momenten van geluk (regie Albert Lubbers), in De boot en het meisje (M-lab, regie Gijs de Lange) en afgelopen jaren tijdens het Festival Classique in de voorstelling Schateiland en Don Jan (regie Leopold Witte). In het seizoen 2014/2015 was hij te zien in de voorstelling Hans en Grietje (regie Leopold Witte) van Orkater en het Ballet Orkest.

Cabaret

In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow Meneer Jongetje (regie Jessica Borst) in première (Parool ★★★, 8weekly ★★★★, 1e rang ★★★★).  Met onder andere liederen van Jurrian van Dongen en Thomas Spijkerman. En in het seizoen 2015/1016 en 2016/2017 tourt Pepijn met zijn tweede cabaretshow Morgen klaart het op (regie Gijs de Lange). Wederom met liederen van Jurrian van Dongen, Peter van Rooijen en Merel Baldé.

Televisie

Op televisie heeft Pepijn diverse gastrollen gespeeld waaronder Het Klokhuis (2008), Gooische Vrouwen (2009), Sorry Minister (2009), Single (2009), Docter Cheezy (2011), Moordvrouw (2011), Dini’s Dierenshop (2012) Charlie (2013) Het Klokhuis (2013). In de serie Feuten (2010) speelde Pepijn een van de  hoofdrollen, in 2011 was hij te zien in de NCRV-serie Mixed-up (regie Paula van der Oest en Idse Grotenhuis) en in 2014 in de jeugdserie Spangas.

Film

Pepijn was ook te bewonderen in de succesvolle telefilm WIN/WIN (regie Jaap van Heusden) de korte film Corps Accord (regie Feike Santbergen), in Het Bombardement (regie Ate de Jong), de telefilm Bowy is binnen (regie Aniëlle Webster), de film De wederopstanding van een klootzak (regie Guido van Driel), in de kinderserie Welkom in de Gouden Eeuw (regie Niek Barendsen) en in de film Spangas in Actie.

Praten met Pepijn

Voor het Nederlands Filmfestival maakte Pepijn in 2014 en 2015 een internetserie Praten met Pepijn (regie Idse Grotenhuis), waar hij bekende Nederlanders zoals Gijs Scholten van Aschat, Jan Kooijman en Lieke van Lexmond op humoristische wijze interviewde.

Podcast PepTalk

PepTalk is de podcast waarbij Pepijn praat met comedians, cabaretiers, stand-uppers, kleinkunstenaars en andere humoristen. Ze zoeken naar de grenzen van onze moraal, vermaken en zijn bovenal heel grappig. Hoe belangrijk is hun functie? Waarom gaan ze op een podium staan? Wat is hun werkwijze en wie zijn hun voorbeelden? Pepijn praat met zijn vrienden en helden, probeert wat van ze te leren en geeft de luisteraar een beeld van de persoon achter de microfoon. Abonneer gratis via iTunes of Stitcher.